En ingrediens som man ofte vil støde på, er mælkesyre, også kendt som E270. Den kan findes i mange forskellige produkter, i alt fra kiks til soyaprodukter.
Mælkesyre kan både være af animalsk og vegetabilsk oprindelse, fordi udvindelsesmetoderne er forskellige. Mælkesyre udvindes oftest fra baktierne Lactobacillus delbueckii, Bacillus acidilacti eller Lactobacillus bulgaricus, hvilket gør at det tit er vegansk. Den animalske udvinding sker gennem en fermentering af mælk.

Det er b.la. tit brugt i ost, smør og is, og kan derfor nemt misforstås som et 100% animalsk, men det er meget ofte vegansk her i Danmark. Man kan være heldig, at der gemmer sig et vegansk mærkat eller tekst på produktet, i det tilfælde er det selvfølgelig ikke animalsk. Hvis ikke dette virker, anbefaler vi at kontakte producenten for at få et konkret svar.
Her plejer der at være nogle i Facebookgruppen vegansk mad, som kender svaret.

Det er ikke altid lige let at gennemgå ingredienslisten, derfor laver vi indlæg som disse.
Hvis du er i tvivl om andre ting vedr. veganske madvarer, så tøv ikke med at sende en mail, så vil vi forsøge at lave et fyldestgørende indlæg om emnet.