Vegansk chokolade

Indeholder reklame

Vegansk chokolade er en af de ting, som er meget svært at finde i normale supermarkeder, i hvert fald hvis det ikke skal være mørk chokolade.
Vi har herunder samlet veganske chokolader, i mange forskellige varianter, så du nemt kan se hvad dine valgmuligheder er. 

Hvad er det lavet af? 

Almindelig chokolade inderholder ofte smør, vallepulver, sødmælkspulver eller lignende. Det er ofte blot en lille smule pulver, som gør, at det ikke er vegansk.
Du behøver ikke gennemtjekker alle e-numre, når du leder efter vegansk chokolade, da laktose skal markeres med fed skrift.
I de lyse varianter, er der oftest tilsat enten soya- eller rismælk i pulverudgave, da dette giver næste samme sødme funktion som mælkepulver. 

Hvilke fysiske butikker findes det i?

Som nævnt i starten af indlægget, så er det ikke mange supermarkeder der sælger veganske chokolader. Du skal derfor søge ofte lede efter det i alternative butikker, såsom helsekostforretninger og matas.
Det varierer selvfølgelig hvad der er hos en helsekostforretning, men du kan næsten altid være sikker på at Matas har noget. De har nemlig et fornuftigt udvalg i flere forskellige varianter, hvor du f.eks. kan få lys risbaseret chokolade og mørke plader med mandler. Derudover sælger de det til en overkommelig pris. 

 

Bestil vegansk chokolade online

Hvis du vil slippe for at lede og i stedet bestille dem med det samme, så har vi samlet et stort udvalg fra Økovejen.dk her. 

 

Hvid vegansk chokolade med kokos og vaffel
Hvid chokolade med kokosnød og vaffler
Køb den her

Vegansk chokolade cremet fyld
Chokolade med cremet kokosfyld
Køb den her

Vegansk chokolade 99% mørk
99% mørk chokolade 
Køb den her

70% mørk chokolade
70% mørk chokolade
Køb den her

Vegansk chili chokolade
Mørk chili 85%
Køb den her


Raw chokolade
Køb den her


Chokolade med ingefær og gurkemeje
Køb den her

 Vegansk chokolade med nougat
Chokolade med nougat
Køb den her

Vegansk mandel chokolade
Chokolade med mandler
Køb den her

Få inspiration til lækre veganske retter

Fokus på danske favoritter

Opskrifter med almindelige ingredienser