Tofu er en essentiel vare i mange veganske køkkener, den har en særlig plads i menneskers madglade hjerte.
Der findes i dag rigtig mange forskellige udgaver af tofu, alt fra plain tofu til den næsten tilberedte- og marinede tofu. Hvilken du selv vælger, afhænger af behovet og dine smagsløg, men generelt anbefaler jeg at bruge plain tofu, fordi du kan tilpasse den til at smage præcis (næsten), som du ønsker. 

Tofu i fysiske butikker

Man kan snart købe tofu i næsten alle supermarkeder, vi har dog for god ordens skyld samlet dem til dig her:

  • Coop butikker
  • Netto
  • Lidl – Mange forskellige varianter, dog ikke ren tofu
  • Næsten alle online supermarkeder

 

Tofu online

Hvis du gerne vil bestille tofu online, så er det billigt hos vores sponsor Helsebiksen. (Sponsoreret link)

Vegansk tofu
Almindelig tofu
Denne tofu er helt basic, hvilket vil sige at du kan få den til at smage i den retning du ønsker, med hjælp af diverse krydderier. Hvilke krydderier man foretrækker til den plain tofu er virkelig en smagssag, jeg bruger selv ironisk nok, kyllingkrydderi eller all-round krydderiet fra Urtekram. 

Se hos Helsebixen

(Sponsoreret link)

chili tofu
Tofu med Chili
Hvis du ved at du vil tilberede tofuen med chili, så vil det give god mening at købe chiliudgaven. Det minder meget om ovenstående, den primære forskel er bare chillien, som er optaget ekstra godt, fordi det er “fremstillet” med det. 
Se hos Helsebixen

(Sponsoreret link)

Min favorit

Som du kan se, er det muligt at få tofu i rigtig mange butikker, der er dog en stor forskel på kvaliteten af og prisen af disse tofuer.
Mine favoritter i online shops er de ovenstående, da de har den gode faste konsistens og mulighed for selv at præge smagen.
Min personlige favorit i supermarkeder er den fra aldi, da den plejer at koste omkring 16 kroner, men ikke går ned på kvalitet. De har både en almindelig og en røget udgave, begge to smager fantastisk. Dertil har de også mange varianter, som pålæg og tofupølser.

Andre supermarkeder har ikke det store udvalg af tofu. De fleste Coop og Dansk Supermarked butikker, har kun en enkelt version, det er tilgengæld og det mest populære valg, nemlig tofu på glas.

Jeg håber at du nu har fundet det sted, hvor du vil købe din tofu. Hvis du kender til andre steder, som jeg ikke har nævnt her, så send gerne en mail på info@veganskepriser.dk.