Veganske sko

Indeholder reklame

Det kan være en stor udfordring, at finde sko som veganer. Men med den stigende interesse for veganisme, er der kommet et bredere udvalg af vegansk tøj, sko og tasker. De fleste produkter er dog stadig “tilfældigt veganske” – hvor producenter ikke direkte har fravalgt al brug af animalsk materiale.
Ofte er det de billige sko der i butikker og på webshops er veganske. Dette skyldes, at læder er dyre end immiteret kunstigt læder. Kvaliteten behøver dog ikke nødvendigvis, at være dårligere end ved sko af ægte læder.
Vi har i nedenstående afsnit udvalgt veganske sko, som er helt fri for læder og til rimelige priser.

 

Veganske sneakers

Der er heldigvis mange veganske sneakers på markedet – og det er vi glade for! Man skal dog stadig være opmærksom, da mange producenter tilføjer små læderdetaljer, som kan være svære at spotte.
Populære mærker som Nike, Adidas og Fila, laver mange veganske sko. Derudover er de fleste canvas sko uden læder.
Nedenfor har vi fundet et bredt og forskelligt udvalg af veganske sneakers. Der er helt simple sneakers til de mere farverige sneakers. 

Her er nogle anbefalinger til veganske sneakers –  Fra Kings & Queens

Navy canvas sneakers
Black Rebel veganske sko
En helt klassisk canvas sneaker fra Black Rebel, den er perfekt som hverdagssko eller til fester. Den har dog ikke den optimale sål, hvis du bevæger dig meget i løbet af dagen.
Køb den her

Mel Knit Calvin Clein sneakers
Mel Knit sko
Mel knit er en sko som har et langt mere sporty look, samtidig med at den er god at gå og løbe i.
Den har en mesh overdel og generelt et rigtig flot design.
Køb den her


Vic 13 Tommy Jeans
Tommy Jeans sko
Vic 13 er en simpel slip on sneaker, den har et klassisk sort design og er god til hverdagsbrug. Dertil har den et lille Tommy Jeans logo på siden.
Køb den her


Daytona hvide dame sneakers
Daytona DMX sko
Daytona er en stilet hvid sneakers til damer. Den har en rigtig god stødabsorbering og kommer med EVA-skum i mellemsålen. 
Køb den her


Fila hvide damesneakers
Fila Ray Low
Dette er en klassisk Fila sneaker. Den indeholder ligesom ovenstående, EVA-skum og en rigtig behagelig sål. 
Køb den her


Fila hvide damesneakers – Røde / Navy striber
Fila Ray Low med røde og blå striber
Denne sko er den samme som ovenstående, blot med røde og navy striber. 
Køb den her

Veganske sandaler

Det er en svær opgave at finde veganske sandaler, en opgave som ofte kræver en lang gå tur i byen. Jeg vil anbefale at finde den nærmeste Deichmann, de har et meget stort udvalg af alle typer sandaler, uden animalske produkter.
Hvis du leder efter slippers, så er Kings & Queens et rigtig godt sted at kigge, de har mange typer og til gode priser. Se f.eks. Tommy Hilfiger slippers.
Du vil generelt kunne finde veganske slippers næsten overalt, det er nemlig sjældent at der bliver brugt skind og lignende. 

Bæredygtig sandal

Det er meget få sandaler som indeholder genbrugsmaterialer, de fleste bruger materialer som er dårlige for miljøet. Dette er noget som Kommodo Sandal Corker, prøver at modarbejde.
Sandalen er lavet af genbrugte bildæk, samtidig med at den er indeholder økologisk bomuld. Den er produceret på Bali. Se den her

 

 

Veganske sko i københavn

Der er ikke nogle butikker i København, som er dedikeret til kun at sælge veganske sko. Der er dog en del steder som har sko, som der ved et tilfælde er uden nogen form for animalske produkter.

Deichmann

har generelt mange produkter som er fri for animalske produkter, deres veganske sko er oftest de billigste, da det er dem som har syntetisk læder. Der er forholdsvis mange udgaver af sko til fint brug, både helt glatte sko til jakkesæt og fine ru sku som kan bruges til hverdagen. Deichmann har flere gode butikker i København, b.la. Østergade og Fisketorvet, derudover har de også en webshop https://www.deichmann.com/DK/da/shop/welcome.html

Herre – Business sko

Deichmann har et stort udvalg af business sko. Der har altid været både glatte og ru sko, de gange jeg har været forbi en af deres butikker.
Det er ikke mange steder, hvor du kan få et par flotte business sko til små 300 kr.
Ulempen ved mange af disse type sko i vegansk, er at de ikke holder meget længe, derfor skal du sørge for at impregnere dem og undgå at bruge dem i slem regn.

 

Dame – Forskellige typer

Der er mange forskellige typer veganske sko hos deichmann, alt fra ballarinaer til sandaletter. En meget stor del af hvert sortiment er helt veganske. 

Unisex sneakers

Der er et hav af veganske sneakers i Deichmann. Jeg har personligt købt næste alle mine seneste sneakers og sportssko fra Deichmann, fordi de har et meget stort udvalg i god kvalitet og til billige penge.
Deres sneakers er i rigtig fin kvalitet til prisen, det vil dog aldrig være det samme som Nike eller Adidas. Jeg har oplevet en del sko fra Deichmann hvor limen var synlig.

H&M

H&M har også et fornuftigt udvalg af veganske sko. Det gode ved H&M er, at du kan slå to fluer med et smæk, der er nemlig også næsten altid et udvalg af veganske bælter, hvilket er meget praktisk hvis det skal matche de nye sko. Det er ofte vegansk af samme årsag som Deichmann, nemlig at det er billigere at producere syntetisk læder.

Små butikker

Hvis du ikke bruger ovenstående, vil jeg anbefale at gå en tur ned af strøget, for at kigge ind i alle de mindre kæder / butikker som der er, her kan du oftest finde nogle få sko som er veganske. 

 

Hvad er veganske sko lavet af

Der er virkelig mange navne på materialer at holde styr på, hvis du køber sko som ikke har et vegansk mærkat.
Hvis du vil se alle tænkelige materialer,  så vil jeg gerne henvise til Peta’s fantastiske liste, som indeholder en komplet liste over veganske- og ikke veganske materialer.
Jeg synes dog at det er vigtigt, at nævne de materialer man oftest vil støde på i danske butikker. Jeg har samlet listen nedenunder , hvis jeg mangler et materiale så tager jeg meget gerne imod gode tips på info@veganskepriser.dk.

Disse materialer er alle veganske:

 • Imiteret læder
 • Gummi
 • Velour
 • Nylon
 • Denim
 • Bomuld
 • Polyester
 • Kunstlæder
 • Velcro
 • Polyurethan
 • Chino
 • Vegansk læder
 • Mikrofiber

 Bæredygtige sko og tekstiler 

De fleste af de ovenstående tekstiler er ikke meget bæredygtige, der er nogle som kræver meget vand i produktionen og andre som kræver brug af giftstoffer i nedbrydelsen, f.eks. bambus og akryl.
Når man kigger på hvor bæredygtig et produkt er, er det meget vigtigt at kigge på holdbarheden, da et produkt som forbruger halvt så meget, alligevel vil være lige skadeligt hvis de går dobbelt så hurtigt i stykker.
To af de mest bæredygtige tekstiler, er hamp og linen, de er slidstærke og forbruger meget lidt vand i produktionen.
Ecolove.dk har lavet et rigtig godt indlæg, som omhandler bæredygtigheden af de mest populære tekstiler – https://www.ecolove.dk/hvilke-af-dine-foretrukne-tekstiler-er-baeredygtige/.

Uanset dit valg af tekstiler, så anbefaler vi selvfølgelig at det ikke har animalsk oprindelse. 

Annonce

Annonce