Vegansk fløde

Indeholder reklame

Vi har samlet alt du bør vide om fløde erstatninger her, så du endelig kan inkludere det tilbage i madlavningen. 
Hvad enten du har droppet fløden fordi, at du er veganer, laktoseintolerant eller andet, kan du bruge nedstående tips.

Sojafløde

Den mest populære erstatning, som findes i mange supermarkeder og webshops, er sojafløde.
Den er ofte både piskbar og brugbar som fyld til forskellige retter, hvilket gør at den minder meget om almindelig fløde.
En af de alternativer som du ofte vil stødde på i supermarkeder, er Alpro’s piskbar.

Hvis du samtidig med købet af sojafløden, vil kigge på et stort udvalg af andre veganske produkter, så har vi følgende anbefalinger af produkter fra Økovejen.dk

Meget i stil med sojafløden fra Alpro, så har Provamel en sojafløde, som både er piskbar og brugbar til næsten alle typer retter. Den er økologisk og indeholder ikke nogle farlige e-numre.
Jeg bruger den selv i madlavningen, hvor dens primære funktion er, at gøre retten lidt tykkere og mere fedtholdig, hvilket den fungere fantastisk til. Herhjemme bliver brugt allermest til chili sin carne. 

(Sponsoreret)
Økologisk sojafløde
Økologisk sojafløde
Køb den her

Havrefløde

En anden erstatning som man tit ser, er havrefløde. Havrefløden er ikke nær så udbredt, derfor er det meget sjældent at du finder den i supermarkeder. Der er mange gode grunde til at vælge havre istedet for soja, varianten som er herunder, indeholder, f.eks. halvt så meget fedt som sojafløden.
Havrefløder er oftest bedst direkte i madlavningen, da den desværre ikke kan piskes til flødeskum.

(Sponsoreret)

Vegansk havrefløde
Øko havrefløde
Køb den her

Hvilken mulighed bør du vælge? 

Sojafløden er den mest populære og det mest oplagte valg som erstatning, da den smager tættest på rigtig fløde. Der er dog nogle scenarier, hvor havrefløden vinder, som hvis du f.eks. prøver at skærer ned på dit fedtindtag. Hertil er der også nogle som af god grund, da soja er svært at blive klog på ift. helbredet, ikke ønsker at indtage sojaprodukter, her vil havrefløden klar være den bedste mulighed.
Jeg ville personligt have begge fløder liggende, så jeg kunne bruge sojafløden til piskbare ting og havrefløden til almindelig madlavning.

Læs evt. nogle af vores andre indlæg, f.eks. om veganer jokes eller veganske sko

Annonce

Annonce