Ja, det er muligt at fryse hummus ned. Hummus holder sig ikke mange dage i køleskabet, derfor kan man være nødsaget til at nedfryse det. Det er helt sikkert at nedfryse hummus, hvis du blot gør det på den rigtige måde og ikke overskrider maks perioden på 4 måneder i fryseren. Du kan dog risikere, at konsistensen ikke er helt den samme efterfølgende, det ændre dog ikke smagen meget.
Sådan fryser du hummus ned
Vi har delt processen op i 5 trin, som alle er forholdsvis simple. Vær opmærksom på, at hummussen maks må være nedfrosset i 4 måneder før konsumering.
Trin 1: Put hummussen ned i en lufttæt container. Her er det meget vigtigt at du efterlader lidt ekstra plads i bøtten, da hummus udvider en smule under kolde tem½peraturer.
Trin 2: Hæld lidt olivenolie over hummussen. Dette er meget vigtigt, da det laver et “skjold”, som er med til at bevarer smagen og konsistensen, samtidig med at olivenolie ofte er i hummus alligevel, så det ikke ændre smagen.
Trin 3: Indsæt nu den lufttætte container i fryseren, som sagt i maks 4 måneder.
Trin 4: Dagen før den skal bruges, skal du tage den ud af fryseren og ind i køleskabet.
Trin 5: Fordi der er tilsat olivenolie, bør du røre rundt i hummussen før brug.
Held og lykke med nedfrysningen!